Roşeaţa persistentă, pustulele, porii dilataţi, petele pigmentare, inflamaţiile sunt doar câteva din simptomele “afişate” de tenul problematic, dar partea bună este aceea că ele pot fi soluţionate.

Când putem considera că avem tenul problematic şi cum ne ajută diagnosticarea facială în acest sens?
Tenul problematic se manifestă prin simptome precum roşeaţa persistentă, pustule, pori dilataţi, pete pigmentare şi inflamaţii. Diagnosticarea facială este crucială deoarece permite identificarea corectă a tipului de problema şi a cauzelor acesteia. La Avra Institute, medici dermatologi evaluează starea pielii, ceea ce ne ajută să creăm planuri de tratament personalizate, asigurând rezultate optime pentru fiecare client.

Ar trebui să facem o diferenţiere între cuperoză şi acneea rozacee?
Da, este important să facem diferenţierea între cuperoză şi acneea rozacee. Cuperoza se caracterizează prin roşeaţă persistentă şi vase capilare vizibile, în timp ce acneea rozacee implică, pe lângă roşeaţă, pustule şi papule asemănătoare acneei. Diagnosticarea corectă ne permite să alegem tratamentul adecvat pentru fiecare afecţiune, deoarece cauzele şi tratamentele diferă.

Aceste două manifestări clinice sunt de fapt faze evolutive ale aceleaşi boli. Cuperoza este cel mai des întâlnită la persoane cu elasticitate scăzută a capilarelor şi conduce la formarea de zone cu roşeaţa persistentă.

Acneea rozacee, cunoscută şi că rozacee este comună în rândul adulţilor, cel mai des întâlnită la femei mature cu tenul deschis la culoare, dar este întâlnită şi la bărbaţi.

Este rozaceea cea mai întâlnită provocare în rândul clientelor care vin la tratamente faciale?
Rozaceea este una dintre problemele întâlnite în cadrul clinicii noastre, dar nu este singura. Cu toate acestea este întâlnită destul de des cazul când pacienta ajunge la noi, după ce se luptă cu această problemă de mult timp, negăsind până în acel moment o soluţie potrivită. Multe cliente se confruntă şi cu acnee, hiperpigmentare şi sensibilitate cutanată. La Avra Institute, avem numeroşi clienţi care au reuşit să controleze şi să diminueze aceste probleme într-un interval de 3-6 luni. Ulterior, aceştia continuă să vină pentru şedinţe de întreţinere şi consiliere pe partea de produse de skincare.

Cum putem trata aceasta afecţiune cu ajutorul procedurilor desfăşurate în cadrul Avra Institute?
La Avra Institute, oferim o gamă diversificată de soluţii pentru tenul problematic. Pentru rozacee scopul tratamentului constă în diminuarea vasodilataţiei şi a inflamaţiei de la nivelul tenului. Cel mai des utilizăm protocoalele de tratament de la Image Skincare, cu rezultate notabile în aceste cazuri. Sunt tratamente elaborate, ce includ substanţe active şi chiar peelinguri chimice de nivel superficial. Sunt formule care la prima vedere pot părea nepotrivite pentru un ten sensibil, dar folosite corect şi în aceste formule complexe dezvoltate de Image Skincare putem obţine rezultate foarte bune în majoritatea cazurilor, chiar şi cele ce păreau că nu au soluţie.

În afară de protocoale de tratament oferim consultanţă pentru rutină de acasă, care este esenţială în orice proces de vindecare şi tratament al tenului.

Rezultat tratament salon de înfrumuseţare + rutină de îngrijire la domiciliu cu vitamina C

Care sunt factorii care agravează aceste probleme?
Factorii care pot agrava aceste afecţiuni includ expunerea la soare, stresul, alimentaţia necorespunzătoare, utilizarea produselor de îngrijire neadecvate, fluctuaţiile hormonale şi temperaturile extreme. Este esenţial ca fiecare client să fie conştient de aceşti factori şi să ia măsuri preventive pentru a minimiza impactul lor asupra pielii.

Cum arată schema de tratament pentru tenul problematic pe care o recomandă Avra pentru afecţiunile amintite?
Schema de tratament recomandată de Avra Institute pentru cuperoză şi acneea rozacee începe cu un consult la medic şi poate include o combinaţie de peelinguri enzimatice şi chimice împreună cu tratamente hidratante şi calmante. Putem aminti tratamente cu produse din gama Image Signature şi Ormedic ce conţin ingrediente organice cu eficienţă medicală, pentru restabilirea echilibrului natural al pielii. Se pot face şi pe timpul verii şi se pot realiza chiar şi în timpul sarcinii/ alăptării.

Dincolo de protocolul din clinică, ce produse de îngrijire recomanzi pentru ritualul efectuat acasă?
Pentru îngrijirea acasă, recomandăm utilizarea unor produse de curăţare blânde, seruri cu ingrediente antiinflamatoare şi antioxidante, şi creme hidratante fără parfum. În cazul rozaceei, putem indica de exemplu produsele din gama Image Skincare Vital C care are la bază un amestec inteligent de vitamina C brevetat şi patentat. De exemplu Cleanserul, Hydrating Serum şi Hydrating enzyme masque. De asemenea, pentru rozacee, putem recomanda produsele din gama Zo Skin Health, în special produsul Rozatrol ce diminuează roşeaţa şi ţine sub control această problemă. Şi evident să nu uităm SPF-ul. Îl recomandăm pe cel cu exozomi de la Image Skincare. Pentru orice ten este important SPF dar în cazul cuperozei este esenţial pentru a proteja pielea şi a sprijini vindecarea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Activează Notificările pentru a rămâne la curent cu noutățile OK Nu, mulțumesc