Stimularea colagenului este realizabilă în primul rând cu ajutorul tratamentelor medicale estetice, ceea ce ne va ajuta şi să îmbătrânim frumos.

Stimularea colagenului este cel mai bun lucru pe care să-l oferi pielii tale, acţiune ce va duce la prevenirea apariţiei laxităţii pielii, pierderii fermităţii şi elasticităţii, ajutându-ne să păstrăm un aspect întinerit, sănătos şi radiant al pielii la orice vârstă, inclusiv la vârste înaintate.

Ce este colagenul?

Colagenul reprezintă o proteină esenţială prezentă în piele, cu rolul de a oferi rezistenţă, elasticitate şi fermitate, fiind responsabil de aspectul ferm, întinerit şi sănătos al pielii. Această substanţă fibroasă constituie aproximativ 75% din greutatea uscată a pielii şi joacă un rol crucial în menţinerea sănătăţii şi tinereţii acesteia. Denumirea vine de la cuvântul grecesc “kolla” care înseamnă lipici.

Pe măsură ce îmbătrânim, producţia naturală de colagen scade cam cu 1% pe an începând în jurul vârstei de 20 de ani, iar la menopauză scade chiar mai mult, contribuind la apariţia ridurilor, liniilor fine, la pierderea fermităţii şi elasticităţii pielii. Alţi factori majori ce contribuie la scădea colagenului şi la apariţia aspectului tern îmbătrânit sunt: expunerea excesivă la soare vizibilă mai ales pe zonele expuse mereu – faţă, gât, decolteu, mâini; fumatul, poluarea şi anumite obiceiuri alimentare cum ar fi alimentele cu zahăr pot afecta negativ nivelul de colagen.

Beneficiile colagenului nu se limitează doar la aspectul estetic al pielii. Această proteină este esenţială şi pentru susţinerea articulaţiilor, părului şi unghiilor, este o componentă majoră în structura oaselor, muşchilor, ligamentelor; de asemenea, intră în structura pereţilor vaselor de sânge, corneei şi dinţilor, rol în vindecarea rănilor.

Ce efecte are scăderea colagenului din piele?

Scăderea colagenului de la nivelul pielii duce la un aspect lax, lăsat al pielii, scade fermitatea şi elasticitatea pielii, contribuie alături de alţi factori la un aspect căzut, ptozat al feţei, vizibil mai ales în zona inferioară a feţei.

  • În jurul vârstei de 30 de ani când cantitatea colagenului a scăzut cu aproximativ 10%, apar primele semne ale îmbătrânirii, vedem primele riduri în jurul ochilor mai ales, o zonă sensibilă deoarece pielea este mai subţire.
  • În jurul vârstei de 40 de ani, când concentraţia colagenului a scăzut cam cu încă 10%, în total cam 20%, apar semne ale îmbătrânirii din ce în ce mai pronunţate, ridurile se înmulţesc şi devin mai adânci, pielea devine lipsită de fermitate şi mai ternă.

De asemenea, scăderea concentraţiei de colagen de la nivelul pielii poate duce şi la apariţia petelor pigmentare, piele deshidratată, aspect tern, lipsit de strălucire, vindecarea rănilor este mai lentă, apariţia vergeturilor, piele laxă la nivel corporal (abdomen după naştere sau după slăbire, în jurul genunchilor, coapse interne, etc.).

Cele mai puternice metode de stimulare a formării naturale a colagenului, tratamentul laxităţii, prevenţia îmbătrânirii premature sunt: RadioFrecvenţa Fracţionată Sylfirm X, Exozomi, Skinboostere, Polinucleotide, Biorepeel, PRX.

Chiar dacă procentul colagenului la nivelul pielii scade în mod normal, acum, stimularea colagenului ne este la îndemână cu ajutorul tratamentelor de medicină estetică.

Cum prevenim pierderea colagenului din piele?

Colagenul este supranumit secretul tinereţii, fiind responsabil de un aspect al pielii tânăr, sănătos, ferm, elastic, luminos, fără riduri.  La ora actuală, stimularea colagenului este posibilă datorită tratamentelor medicale estetice avansate ce previn pierderea colagenului şi stimulează formarea colagenului nou, refacerea şi regenerarea pielii, astfel încât să contracarăm apariţia semnelor de îmbătrânire prematură, de cronoîmbatranire – îmbătrânirea de vârstă sau fotoîmbatranire – îmbătrânirea dată de expunerea excesivă la soare.

Cu ajutorul tratamentelor medicale estetice putem să încetinim procesul îmbătrânirii pielii, aceasta păstrându-şi aspectul tânăr şi sănătos pentru mai mult timp şi putem spune că ne ajutăm astfel să îmbătrânim frumos.

În urma acestor tratamente care se efectuează de obicei în mai multe şedinţe, pielea va fi stimulată să producă colagen nou, lucru care o va ajuta să-şi recapete aspectul sănătos, tineresc, reducerea ridurilor, uniformizarea culorii pielii, creşte fermitatea şi elasticitatea. Aceste tratamente oferă rezultate naturale, pentru se utilizează capacitatea organismului de vindecare şi refacere.

….

Întreg articolul despre „Stimularea colagenului” îl puteţi citi în ediţia lunii iunie 2024 a revistei accesând acest link.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Activează Notificările pentru a rămâne la curent cu noutățile OK Nu, mulțumesc